DGS: Aftale om seksualundervisning i gymnasiet efterlader en bunke ubesvarede spørgsmål

Seksualundervisning er endelig blevet indført i gymnasiet. Alligevel er aftalen skuffende. Den siger nemlig intet om, hvordan det skal ske, skriver Asger Kjær Sørensen.

Når tusindvis af gymnasieelever i denne uge starter tager hul på et nyt skoleår, bliver det som noget nyt med seksualundervisning for alle elever. I årtier har vi gymnasieelever kæmpet for at få seksualundervisning på gymnasierne, og efter lange seje træk er det endelig blevet indført. Det er en kæmpe sejr! Men hvis man finder aftalen om seksualundervisning frem, får man dog hurtigt armene ned igen.

Ikke fordi der står en masse dårlige forslag til, hvordan undervisningen skal implementeres. Bare fordi der overhovedet ikke står noget omkring, hvordan undervisningen skal implementeres.

Selv efter man har formået at tygge sig igennem side efter side af tør lovtekst, sidder man stadig tilbage med et undrende blik i øjnene og en fortvivlet følelse i maven. Teksten, der skulle agere rettesnor for etableringen af en helt ny faglighed på gymnasierne, gør nemlig meget lidt for at beskrive, hvordan det skal ske.

Login