Bred opbakning til eliteklasser

MENINGSMÅLING: Et flertal af danskerne er for særlige klasser til særligt dygtige børn i folkeskolen, og det viser, at talentdagsordenen er brudt igennem, mener rektor Stefan Hermann. Lærerne har været klar længe, pointerer Anders Bondo Christensen.

Svarene falder samtidig med, at undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V) har sat fokus på talent og udviklingen af de dygtigste i uddannelsesinstitutionerne - senest da han før påske modtog anbefalingerne fra en arbejdsgruppe til talentudvikling, som blev nedsat for et års tid siden.

Og derfor overrasker meningsmålingens resultat ikke Metropols rektor, Stefan Hermann, som stod i spidsen af regeringens arbejdsgruppe til talentudvikling.

"Vores indtryk er, at at isen er brudt, og tilslutningen til, at vi også skal gøre noget for de dygtige elever, er stigende. Men samtidig er der også en bekymring for de sociale og etiske aspekter, og at der ikke er nogen decideret tilslutning til regulære eliteklasser," siger han og tilføjer, at begreber som sammenhængskraft og mangfoldighed i elevsammensætning er vigtige begreber for forældrene.

Login