Antorini godkender 99 procent af Ny Nordisk-ansøgningerne

PRESTIGEPROJEKT: 352 skoler og institutioner er klar til første omgang af børne- og undervisningsminister Christine Antorinis (S) prestigeprojekt Ny Nordisk Skole. Det er 152 flere end planlagt. Ekspert tror dog ikke, det vil rykke ved noget som helst.

Børne- og Undervisningsministeren har godkendt 352 af de 355 indsendte ansøgninger, mens tre skoler er blevet afvist. Det var kun meningen, at 200 ansøgninger skulle imødekommes, men ifølge børne- og undervisningsminister Christine Antorini har ansøgningerne holdt et meget højt fagligt niveau.

"Ansøgningerne har generelt været af høj kvalitet og vidner om den forandringskraft, vores mange dygtige lærere, ledere og pædagoger rundt om i Danmark besidder," siger Christine Antorini om projektet, der er blevet kritiseret for at være varm luft.

De 352 Ny Nordisk Skole-institutioner vil nu få individuel feedback fra ministeriet om, hvordan de kan videreudvikle deres mål og midler, ligesom institutionerne vil blive grundigt informeret om de værktøjer og den viden, ministeriet stiller til rådighed. Og så er det ellers i gang med arbejdet med at forandre.

Login