Ingen penge til tegnsprogsuddannelse

TOLKE: Tegnsprogstolkeuddannelsen i Aarhus står til at skulle spare hver tredje lærer væk. Undervisningsministeren mener ikke, at besparelserne bunder i nedskæringer i finansloven eller genopretningsplanen.

"Det kommer noget bag på mig, at skolen skærer så hårdt ned på det her område, og at ansvaret så bliver lagt her," sagde Tina Nedergaard på et samråd i Uddannelsesudvalget tirsdag.

På samrådet lagde ministeren vægt på, at professionshøjskolerne skal bruge deres ressourcer på kerneopgaven, som er at undervise. Hun gjorde det klart, at hun ikke mener, at besparelserne på UCC kan begrundes med besparelserne i genopretningsplanen eller finansloven.

"Vi har sparet 2,1 procent i finansloven på professionsuddannelserne. Det kan man ikke bruge som begrundelse for en 30 procents besparelse på UCC," sagde Tina Nedergaard på samrådet.

Ingen penge oppefra
Selvom der ikke er penge i vente til tegnsprogstolkeuddannelsen, sagde undervisningsministeren dog, at der bliver set på tilskuddet til uddannelsen, og at det skal sikres, at uddannelsen har et højt niveau. Samtidig lagde hun vægt på, at der ikke nødvendigvis vil komme penge udefa, når en uddannelse skærer ned.

Login