Konservativ komet løb med medieomtalen

SYNLIGHED: Det 33-årige nye konservative folketingsmedlem Rasmus Jarlov var den af uddannelsesordførerne, som blev omtalt flest gange i medierne sidste år.

Blandt alle folketingsmedlemmer befinder Rasmus Jarlov sig på plads nummer 60, og placeringen vækker opsigt, fordi han ikke alene er relativt ukendt i andre dele af Danmark end København, hvor han blev valgt til Borgerrepræsentationen ved kommunalvalget i 2009, men også fordi han er ganske ny i Folketinget. Først i januar sidste år fik Rasmus Jarlov en plads i folketingssalen, først som suppleant for Charlotte Dyremose og siden som fuldgyldigt medlem fra september, hvor han overtog EU-klimakommissær Connie Hedegaards plads.

Dog overgår undervisningsminister Tina Nedergaard (V) den konservative ordførers plads, og hun er det 20. mest omtalte folketingsmedlem - en placering, som dog er den fjerdelaveste af alle regerings ministre.

V-ordfører er bundskraber
Til sammenligning befinder Marianne Jelved, som også er partiets integrations- og forskningsordfører, sig på plads nummer 69 med 1.808 omtaler i medierne. Det er 11 pladser lavere end hendes placering i optællingen fra 2009. Christine Antorini indtager plads nummer 75, hvilket er 12 pladser lavere end sidste års liste.

Login