Rektorer afviser lektien fra erhvervsskolerne

LIBERALISERING: Erhvervsskolerne er endnu ikke den succeshistorie om liberalisering, som kan overbevise formanden for Gymnasieskolernes Rektorforening om, at den rette vej for gymnasierne er mere konkurrence.

Der er mange forskelle på erhvervsskolerne og det almene gymnasium, men én ting har de til fælles: de er selvejende. Men alligevel skal gymnasierne ikke frivilligt træde i samme spor som erhvervsskolerne, hvis det står til formanden for Gymnasieskolernes Rektorforening, Jens Boe Nielsen.

Som svar på formand for Danske Erhvervsskoler Peter Amstrups konkrete erfaringer fra erhvervsskoleområdet (læs artiklen her) har Jens Boe Nielsen kun et spørgsmål: Har de fået flere elever?

"Svaret er nej, mens eleverne vælter ind i STX med en stigning på syv til otte procent har erhvervsskolerne kun haft en stigning på to procent. Det kunne jo tyde på, at det ikke er den rigtige måde at gøre det på," siger han.

Når det kommer til kvalitet er Jens Boe Nielsen heller ikke i tvivl om, at kvaliteten af undervisningen i gymnasieskolerne er god – og dokumenterbar.
 
"Vores frafald er mindre, karaktergennemsnittet bedre og flere elever kommer på videregående uddannelser," siger han, selvom han understreger, at der kan være mange årsager til forskellene.

Nej til ledelse på landevejen
Øget konkurrence vil betyde, at nogle uddannelsesinstitutioner potentielt må lukke, og en af løsningerne kunne ifølge Peter Amstrup være fusioner mellem mindre uddannelsessteder. Det er ikke umiddelbart Jens Boe Nielsens kop the.

Login