Flertal mod lukning af små skoler

FOLKESKOLEN: Et flertal af danskerne er mod nedlæggelse af små skoler, viser en ny meningsmåling. Et udtryk for et romantiseret syn på alt småt, mener ekspert, mens uddannelsesordførere er uenige om årsagen til modstanden.

Professor og leder af Center for Grundskoleforskning ved DPU, Niels Egelund, er ikke overrasket over tallene, som han mener afspejler det faktum, at befolkningen har en manglende føling med den faktiske virkelighed.

"Der er meget Morten Korch-romantik forbundet med landsbysamfundene og deres institutioner - især skolen. Jeg tror, det bygger på en romantisk forestilling om, at alt småt er godt. Små børn er søde, små hundehvalpe er nuttede, og små skoler er tæt og nært, mens stort er fælt," siger han og tilføjer, at store dele af befolkningen formentligt ikke er vidende om, at de små skoler ofte er dobbelt så dyre at drive per elev.

I Venstre har man svært ved at forklare den udbredte modstand imod lukningerne og peger på, at nedlæggelser af små skoler ikke i sig selv behøves at være negativt.

Login