Nedergaard ærgrer sig over sammenbrud

EFTERSPIL: Undervisningsministeren ærgrer sig over sammenbruddet i partnerskabet om folkeskolen, og hun fastholder, at det skyldes, at Danmarks Lærerforening ikke støtter op om regeringens høje ambitioner for folkeskolen.

Sådan skriver undervisningsminister Tina Nedergaard (V) i et åbent brev til alle Danmarks lærere, som er offentliggjort på folkeskolen.dk. Brevet er et svar til formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, i efterspillet om partnerskabet om folkeskolen, som i slutningen af september kollapsede. Anders Bondo Christensen har ved flere lejligheder i pressen fortalt, hvordan det var Undervisningsministeriet, som ikke ville forhandle med lærerforeningen.

En opfattelse, som undervisningsministeren ikke deler. Hun forklarer i brevet, hvordan andre deltagere i partnerskabet, for eksempel KL og Skole og Forældre, har erklæret sig tilfredse med forløbet.

Lærere vil ikke ambitiøse mål
Ifølge undervisningsministeren er hovedårsagen til sammenbruddet, at lærerne ikke vil støtte op om regeringens ambitiøse mål for folkeskolen, som de er konkretiseret i regeringens syv mål for folkeskolen.

Login