Indvandrerbørn banker skoleudgifter i vejret

FOLKESKOLEN: Ishøj bruger næsten dobbelt så mange penge på skolen som Holstebro, og det skyldes mange indvandrere. Skolelederne foreslår mere forskning i, hvor pengene rækker længst.

Ifølge en opgørelse fra KL over nettoudgifter til elever i folkeskolen ligger den lille Ishøj Kommune øverst med en udgift per elev per år på næsten 90.000 kroner - eller næsten dobbelt så meget som Holstebro, der med knap 54.000 kroner per elev bruger færrest penge blandt kommunerne. Gennemsnittet er ca. 65.000 kroner.

Jørn Hjøllund (S), formand for Børne- og Undervisningsudvalget i Ishøj Kommune, forklarer den store forskel med en befolkningsgruppe fyldt med uuddannede forældre og mange indvandrere.

"Med den lille befolkningsgruppe, vi har med et dårligt uddannelsesgrundlag og meget lave indtægter, er vi nødt til at satse på folkeskoleområdet. Vores mange indvandrere gør, at andelen af tosprogede på en skole er 80 procent, mens det er 50 procent på andre skoler. Det kræver en særlig indsats som eksempelvis tre-lærerordninger, og så bliver det meget dyrt. Men vi har ikke noget valg," siger Jørn Hjøllund.

Login