Espersens friskole-udmelding er en gammel sag

FRISKOLER: Lene Espersen vil skærpe tilsynet med de muslimske friskoler. Men der er lige kommet nye tilsynsregler for friskoler, pointerer V. SF undrer sig over Espersens manglende kendskab.

SF: Har Espersen kendskab til området?
I SF undrer folkeskoleordfører Pernille Vigsø Bagge sig over den konservative partiformands udmelding.

"Vi har lige vedtaget nye tilsynsregler i Folketinget, og det synes jeg hører med til historien," siger hun og udtrykker forvirring over, hvor den konservative partiformand vil hen.

"Jeg ved slet ikke, hvad det er, hun konkret mener, der skal ske. Hvad er det for nogle lovstramninger, hun vil have? Det lyder som en, der ikke har kendskab til, at der bliver ført kontrol med det her område fra ministeriets side," siger Pernille Vigsø Bagge og uddyber:

"Friskolerne og ministeriet har sammen lavet nye tilsynsregler, som vi har siddet og arbejdet med og lavet til alles tilfredshed og vedtaget i folketinget til den sidste samling. Det ved Espersen måske ikke," siger Vigsø Bagge.

Hun mener, det er på tide at lade friskolerne være i fred.

"Der er foretaget 14 stramninger på friskolelovens områder under denne regering, og det er tilstrækkeligt. Nu kører det, og man har mulighed for at sætte skærpet tilsyn på, hvis man har mistanke om, at en fri grundskole ikke retter sig efter lovens intentioner. Det er rigeligt."

Login