Elever er nødt til at droppe uddannelsen

ELEVPLADSER: Krisen kradser i bygge- og anlægsbranchen i København. Det smitter af på muligheden for at få en elev- eller praktikplads. Derfor må flere elever droppe deres uddannelse.

I alt er antallet af nye praktikaftaler på samtlige erhvervsuddannelser faldet med 19 procent fra september-november 2007-2009. Det største fald har fundet sted inden for bygge- og anlægsbranchen, hvor antallet er faldet med 34 procent. Det skriver Politiken.

Jens Peter Munch, der leder virksomhedssekretariatet på Københavns Tekniske Skole, siger til Politiken, at de allerede oplever, at færre elever søger ind på grundforløbet, fordi de hører meget om, hvor svært det er at få en læreplads. Jens Peter Munch frygter, at udviklingen vil føre til manglende arbejdskraft i branchen om fem til ti år.

Erhvervsskolernes Elevorganisation har indkaldt til krisemøde. De kræver, at der findes løsninger, der sikrer uddannelsesgaranti. Socialdemokraternes uddannelsesordfører, Christine Antorini, foreslår, at man laver praktikpladscentre, hvor de unge kan få en ligeså god uddannelse, som virksomhedspraktikken giver.

Login