KL: Christiansborg blander sig for meget i folkeskolen

FOLKESKOLEN: Politikerne fra Christiansborg blander sig for meget i debatten om folkeskolen, mener flere kommunalpolitikere. Vi blander os, fordi det er nødvendigt, lyder modsvaret.

Når de nyvalgte kommunalpolitikere i de kommende måneder indtager rådhusene, skal de vænne sig til, at Christiansborg-politikerne blander sig i problemerne med folkeskolen. Men det er en indblanding, som langt overstiger, hvad der gavner området, mener flere lokalpolitikere med sæde i KL's Børne- og Kulturudvalg.

Udvalgets formand, Jørn Sørensen (R), mener, at politikerne fra Christiansborg gennem de seneste år har udvist en stigende tendens til at stikke næsen ned i folkeskole-området.

"Jeg oplever, at landspolitikere går meget tæt på klasseværelset og nogle gange helt ned i detaljen. Enkelte gange kan der være en vis rimelighed i det, når nogle kommuner ikke har nok dansktimer, men måske det var mere rimeligt at se på resultatet af danskundervisningen. Og her viser det sig, at eleverne er blevet et år hurtigere til at læse. Er det så ikke det vigtigste i den sag," spørger Jørn Sørensen.

Login