Elever vil give folkeskolen karakter

FOLKESKOLEN: De danske folkeskoler skal bedømmes på andet end rent faglige resultater, foreslår Danske Skoleelever. KL er begejstret for ideen.

Når forældre i dag skal bedømme den lokale folkeskole, er det kun skolens rygte og karaktererne fra afgangsprøven, som de kan gå ud fra. Men det skal være anderledes, mener Danske Skoleelever.  

I et oplæg, som bliver sendt til partiernes spidskandidater i kommuner i denne uge og til alle landets nye byrådsmedlemmer efter valget til november, foreslår eleverne, at eleverne skal give skolen karakterer, siger formanden for Danske Skoleelever, Troels Boldt Rømer.

"Vi vil gerne have eleverne til at bedømme skolerne, fordi vi mener, at den nuværende metode er uretfærdig. I dag får forældrene kun mulighed for at vurdere skolen på baggrund af de snævert faglige resultater, som skolen opnår til afgangsprøven. Vi vil gerne have, at forældrene kan bedømme skolerne ud fra, hvor gode skolerne er til at sikre elevernes trivsel og motivation til at lære," siger Troels Boldt Rømer.

Login