Bertel støtter forsigtigt professionshøjskolerne

FORHANDLINGER: Professionshøjskolerne vil have flere penge fra globaliseringsmidlerne, og det synspunkt får forsigtig opbakning fra Bertel Haarder (V).

I et samlet opråb til regeringen tegner KL, FTF, professionshøjskolerne og Danske Regioner et dystert billede af professionshøjskolernes fremtid. Hvis altså ikke, at regeringen poster en stor penge i uddannelserne til eksempelvis lærer, pædagog og sygeplejerske.

I brevet til undervisningsminister Bertel Haarder (V) og finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) skriver parterne, at der er brug for flere penge, hvis uddannelserne skal "løfte den del af sin lovbundne opgave, som handler om udvikling af viden og varetagelse af videncenterfunktioner regionalt og nationalt".

"De eksisterende faste tilskud på finansloven i form af taxametertilskud og institutionstilskud gør ikke dette muligt," skriver parterne i brevet og retter især fokus på det faktum, at uddannelserne kun får to procent af de samlede midler til forskning og udvikling, mens universiteterne løber med resten.

Login