KL åbne for OPP på folkeskoleområdet

FOLKESKOLEN: Offentlig-private partnerskaber kan være en fin løsning, men skal ikke gennemføres for en hver pris, mener KL.

"Helt konkret har KL ikke nogen politik omkring OPP i folkeskolen. Men vi er åbne over for det," siger Henrik Larsen til Altinget.dk. Han påpeger dog, at der fortsat er en lang række problemer på OPP-området, som skal ryddes af vejen, før det for alvor kan blive en succes.

Ikke et must, at kommuner skal eje det hele
"Vi har påpeget over for regeringen, at der er nogle konkrete problemer for kommunerne med at lave det. På Vildbjerg Skole (den første OPP-skole i Danmark, red.), hvor der var en lang række problemer, blandt andet om skat og moms. Der er komplikationer omkring det, og hvis OPP skal udbredes mere, så er der nogle barrierer, der skal fjernes. Det er blandt andet det skattemæssige, momsen, og problematikken omkring deponering. Men generelt er vi åbne for OPP. For os er det ikke et must, at kommunerne skal eje alle mulige ting. Og viser OPP sig at være en fordel over for en kommune, jamen så er vi da bestemt åbne over for det," siger Henrik Larsen, der selv sidder i byrådet i Kolding Kommune. Og også her har man overvejet et OPP-samarbejde. Det er dog ikke blevet til mere end overvejelserne endnu.

"I min egen kommune er der en skole, som er vilde med tanken, og der er sat et større arbejde i gang for at se, om det kan lade sig gøre. Men det er besværligt, og der er mange forhold, der skal tages i betragtning, når man går ind i det. Alene i Kolding har vi brugt 400.000 kroner bare på at få beskrevet og analyseret det, hvis vi skulle bygge det," siger Henrik Larsen, der dog ikke mener, at man skal indgå OPP-samarbejder bare for OPP-samarbejdets skyld.

Login