Utålmodig opposition skød på Bertel i salen

UDDANNELSESMÅL: En samlet opposition kritiserede i en timelang debat regeringen for at sidde på hænderne i forsøget på at nå 95 procent-målsætningen. Der er ikke noget at komme efter, siger regeringen.

Det er gået den forkerte vej, siden regeringen kom til i 2001, og ikke siden 1993 har der været færre unge med en ungdomsuddannelse.

Og med en fælles politisk holdning til, at 95 procent skal have en ungdomsuddannelse i 2015, gik oppositionen tirsdag aften i Folketingssalen med en klar agenda om at tvinge et klart svar ud af regeringen om, hvordan udviklingen skal vendes.

Men efter en debat på flere timer med stærk kritik af regeringens manglende resultater fik oppositionen ingen anden indrømmelse, end at masser af tiltag er sat i gang, og at regeringen sætter sin lid til, at de næste tal i foråret vil vise en fremgang.

VKO har vist den forkerte vej
Marianne Jelved, uddannelsesordfører for De Radikale, lagde ud med at sætte regeringen under pres.

"Det er stærkt bekymrende, at andelen af unge med en ungdomsuddannelse er faldet. Siden regeringen er kommet til, er tallet faldet år for år, og vi skal helt tilbage til 1993 for at finde lavere tal.

Syv år med VKO har ikke bragt os nærmere målet - tværtimod går det den gale vej," sagde Marianne Jelved.

Ifølge den radikale ordfører voksede andelen af unge med en ungdomsuddannelse under den daværende SR-regering fra 76 procent i 1990 til 83 procent i år 2000, men er altså siden faldet til lidt under 80 procent i de seneste tal fra 2006.

Login