Samlet opposition vil have svar på uddannelsesmål

FRAFALD: En samlet opposition trækker regeringen i Folketingssalen for at kræve svar på, hvordan målet for ungdomsuddannelserne bliver nået. Regeringen sidder med hænderne i skødet, siger Socialdemokraterne.

Socialdemokraterne, SF, De Radikale og Enhedslisten har bedt om en forespørgselsdebat for at afkræve regeringen svar på, hvordan målene for ungdomsuddannelser bliver nået.

Den brede politiske målsætning er, at 95 procent af de unge skal have gennemført en ungdomsuddannelse i 2015, men målet er 85 procent allerede i 2010. Og da tallet er faldet de seneste år til omkring 80 procent, skal der ske noget nu, mener oppositionen.

Ekstremt alvorligt
"Vi rejser debatten nu, fordi vi på ungdomsuddannelses-området har et meget forpligtende mål med 85 procent i 2010. Men det går den forkerte vej, og vi er nu nede på niveau med 1993. Der er færre, der gennemfører, større frafald og større klasser. Det er ekstremt alvorligt og begynder også at smitte af på de videregående uddannelser," Christine Antorini, Socialdemokraternes uddannelsesordfører.

Login