Denne uge på Uddannelse (49)

DET SKER: Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) deltager på Nordjysk Uddannelseskonference i Aalborg. Nordspråk inviterer til konferencen Nordisk på skemaet, og Folketinget behandler en række lovforslag på uddannelsesområdet. Læs mere her.

Ministeren
Onsdag den 5. december er børne- og undervisningsminister Christine Antorini i Slangerup, hvor hun taler ved Dansk Metals Uddannelsesudvalgs møde.

Torsdag den 6. december er ministeren i Aalborg, hvor hun deltager i Nordjysk Uddannelseskonference.

Fredag 7. december deltager ministeren i Projekt Forskerspirer - Afslutning 2012.

Folketinget
Tirsdag 4. december er der møde i Børne- og Undervisningsudvalget. I Folketinget er der 2. behandling af forsalg til lov om ændring af dagtilbudsloven. Forslaget er fremsat af børne- og undervisningsministeren. Tirsdag er der desuden høringsfrist for ændring af lov om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse med videre samt lov om folkeskolen (etablering af en Europaskole).

Torsdag 6. december er der 1. behandling af forsalg til lov om Ankenævnet for Statens Uddannelsesstøtteordninger samt forsalg til lov om ændring af  SU-loven. Der er desuden 2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om erhvervsakademi-uddannelser og professionsbachelor-uddannelser, professionshøjskoler for videregående uddannelser og lov om Danmarks Evalueringsinstitut samt ophævelse af lov om uddannelsen til professionsbachelor som lærer i folkeskolen. Lovændringerne sker som følge af en ny læreruddannelse. Forslagene er fremsat af ministeren for forskning, innovation og videregående uddannelser Morten Østergaard (R). 

Samme dag er der høringsfrist for udkast til forslag til lov om ændring af SU-loven. Lovudkastet indeholder en forenkling af udlandsstipendieordningen, indførelse af en nyt udlandslån som supplement til udlandsstipendiet og en ordensmæssig ophævelse af bestemmelser om støtte til særlig kompetenceudvidende forløb, som ikke længere har gyldighed. 

Fredag 7. december er der høringsfrist for bekendtgørelse om adgang til erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser.

Login