Vestjyder skal også kunne være aktive i DGS

INTERVIEW: Gymnasiet skal være for alle, der vil det, eleverne skal have mere indflydelse, og DGS skal være bedre til at rumme aktive uden for København og Aarhus. De mål har Malene Nyborg Madsen tænkt sig at arbejde for som formand i DGS det næste år.

"Jeg glæder mig til at blive formand, og jeg glæder mig til at gøre en forskel for en masse mennesker," siger hun til Altinget | Uddannelse.

Der har dog været lang vej ind i organisationens inderste kreds. For Malene Nyborg Madsen kommer fra den lille by Lind lidt uden for Herning, og det ligger på mange måder meget langt væk fra DGS' hovedkontor i hovedstaden. Hun blev i slutningen af 1.g aktiv i DGS MidtVest gennem elevrådet på Herning Gymnasium. Her var hun først regionssekretær og medlem af den nationale bestyrelse og senere regionsformand.

Men vil man lave national DGS-politik foregår det meste i hovedstaden. Sidste sommer rykkede hun derfor teltpælene op, sagde farvel til gymnasieklassen på Herning Gymnasium og drog mod København, hvor hun det sidste år har gået i 3.g på Christianshavns Gymnasium.

Login