Erhvervsskolerne: Vejledning skal styrkes

SAMMENHÆNG: Uddannelsesvejledningen i folkeskolen skal styrkes og uddannelsesparathedsvurdering skal fremrykkes, mener Danske Erhvervsskoler. Børne- og undervisningsministeren er positiv.

Flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse, og det skal sikres ved at fremrykke vurderingen af elevernes uddannelsesparathed og ved at styrke vejledningen i de store folkeskoleklasser.
Det mener Danske Erhvervsskoler, der nu fremlægger sit folkeskoleudspil som optakt til de kommende reformforhandlinger på området.

"I dag fungerer folkeskolen og gymnasiet næsten som en 12-årig helhedsskole med mange elever, der først efter gymnasiet indser, at de burde have valgt en erhvervsfaglig vej. Det er frygteligt dyrt for samfundet, så det er afgørende, at man hjælper de unge til at træffe den rigtige beslutning med det samme," siger Peter Amstrup, formand for Danske Erhvervsskoler - Lederne, til Altinget | Uddannelse.

Erhvervsskolerne foreslår konkret, at parathedsvurderingerne fremrykkes fra slutningen af folkeskoletiden til begyndelsen af 8. klasse. Det skal give tid til at styrke elevernes svage sider og til mere vejledning.

Login