Presset på lærerne stiger

ANALYSE: Med KL's melding om, at lærernes arbejdstidsaftaler skal skrottes, er presset på Danmarks Lærerforening taget til. Og intet tyder på, at hverken kommunerne eller regeringen vil give sig i sagen.

Efter flere måneders trippen om den varme grød valgte Kommunernes Landsforening (KL) onsdag at melde klart ud i debatten om tilrettelæggelsen af lærernes arbejdsdag: De nuværende arbejdstidsaftaler på folkeskoleområdet skal skrottes, og det skal fremover være op til de enkelte skoleledere at planlægge lærernes arbejdsdag.

"Det er dybt indgribende i den lokale ledelsesret, at anvendelsen af lærernes arbejdstid tilrettelægges i aftaler. Og det blokerer for skolernes handlerum til at udvikle og forny undervisningen," skrev KL-formand Erik Nielsen (S) og Michael Ziegler (K), formand for KL's løn- og personaleudvalg, i en fælleskronik i Morgenavisen Jyllands-Posten.

Meldingen blev af flere fortolket som foreningens konkrete krav til de kommende overenskomstforhandlinger, der skal forhandles på plads i begyndelsen af 2013. De vil dog først blive præsenteret i begyndelsen af december, men der skal ske en mindre revolution i landets kommuner, hvis ikke de konkrete forhandlingskrav kommer til at flugte med budskabet fra kronikken:

Login