Elever kræver sanktioner mod ulydige skoler

UNDERVISNINGSMILJØ: Man skal kunne indføre sanktioner mod de skoler og gymnasier, som ikke lever op til undervisningsmiljøloven. Det mener Danske Skoleelever, efter en undersøgelse har vist, at landets skoler ser stort på lovgivningen. "Urealistisk," mener ekspert.

Det skal være muligt at straffe de folkeskoler, som ikke lever op til undervisningsmiljøloven. Det mener formand for Danske Skoleelever, Vera Rosenbeck, efter Altinget | Uddannelse i sidste uge kunne fortælle, at kun hver tredje skole fulgte lovgivningen på området.

Ifølge en stikprøveundersøgelse var det blot 45 ud af 150 skoler, som havde en opdateret undervisningsmiljølovgivning på deres hjemmesider. Det er de ellers forpligtigede til ifølge loven, som blev vedtaget i 2001.

"Vi bliver nødt til at få en kontrolinstans ligesom Arbejdstilsynet, som kan sikre, at skolerne overholder de krav, som står i loven. Hvis ikke det er tilfældet, skal man kunne pålægge dem forskellige sanktioner såsom bøder eller andet. Det er jo helt galt, at så få skoler lever op til lovgivningen," siger Vera Rosenbeck til Altinget | Uddannelse.

Login