Lighed og gode lærere er nøglen til PISA-succes

INTERVIEW: Lærerne er det finske skolesystems guldæg. Skolernes store styrke ligger derudover i den lighed, de giver de finske børn. Det fortæller Finlands uddannelses- og videnskabsminister, Jukka Gustafsson, i et interview om den nordiske skoletradition.

For selvom Danmark og Finlands kulturer, samfund og skolesystemer ligner hinanden meget, klarer skolebørnene i Finland sig alligevel betydeligt bedre i forskellige test som PISA og Pearl. Finland er altid klar topscorer i de forskellige test sammenlignet med de andre nordiske lande. Og selvom børnene klarer sig bedre, er det finske skolesystem ikke nært så dyrt som det danske.

Den finske uddannelses- og videnskabsminister, Jukka Gustafsson, er ikke i tvivl om, hvad der gør den finske skole succesfuld: Tanken om lighed og dygtige, anerkendte lærere. Det siger han i forbindelse med Altinget | Uddannelses interviewserie om, hvad der karakteriserer den nordiske skoletradition. Interviewserien er udsprunget af den danske børne- og uddannelsesminister Christine Antorinis (S) højt profilerede projekt "Ny Nordisk Skole".

LÆS: Reformprojektet Ny Nordisk Skole skydes i gang

Login