DI og LO vil sætte erhvervsakademierne fri

VIDEREGÅENDE: Erhvervsakademierne skal ikke slås sammen med professionshøjskolerne, men skal i stedet være helt selvstændige institutioner, foreslår LO og DI. R, S og DF er positive, men afventer evaluering.

Det giver ikke nogen mening at lægge de to forskellige uddannelser sammen, for det er helt forskellige udfordringer, som uddannelserne står over for. Erhvervsakademierne uddanner mestendels til erhvervslivet, mens professionshøjskolernes uddannelser er rettet mod den offentlige sektor, lyder argumentet. Lars Goldschmidt kalder tanken om sammenlægninger for "sympatisk", men i realiteten betyder det interessekonflikter.

"Erhvervsakademierne skal være uddannelsesinstitutioner i deres egen ret og fokusere på det erhvervsliv, som de i høj grad betjener. Og det er der ingen grund til at gøre vanskeligere ved at lægge dem sammen med uddannelser, som de dybest set intet har med at gøre," siger Lars Goldschmidt.

Classic-modellen
Derfor foreslår DI og LO konkret en anderledes sammensætning af bestyrelserne på erhvervsakademierne, men de efterlyser også en klar udmelding fra politikerne på Christiansborg.

Login