Sundhedsstyrelsen svinger kniven over to sygehuse

NYHED: Fremover vil kun fire sygehuse få lov til at operere for kræft i æggestokkene mod seks i dag. Region Sjælland står til at miste retten.

Danske kvinder med kræft i æggestokkene har været plaget af dårlige resultater på de seks danske sygehuse, der kan operere for sygdommen.

Resultaterne har ligget langt under de lande, vi normalt sammenligner os med, og derfor har Sundhedsstyrelsen netop besluttet at samle operationerne på fire afdelinger. Det sker for at sikre patienterne den bedst mulige behandling, siger enhedschef, overlæge Lone de Neergaard fra Sundhedsstyrelsen.

Nødvendig at samle kræfterne
"Nye behandlingsteknikker giver bedre resultater, men er også mere komplicerede. Derfor er det nødvendigt at koncentrere dem på få hænder. Det kræver også medvirken fra flere kirurger med forskellig ekspertise. Dertil kommer, at operationerne er del af patientforløb, som kræver andre lægelige eksperter end kirurger, eksempelvis inden for medicin og strålebehandling, og de bør være til stede på sygehuset," siger Lone de Neergaard.

Login