Sundheds-brief: Finansministeriet presser regionerne med analyse

Ole Toft, redaktør Altinget: sundhed 20 marts 2017. 

TV: Finansministeriets analyse om et stigende antal administrativt ansatte akademikere i regionerne kan få betydning for de kommende økonomiforhandlinger. Det vurderer Altingets sundhedsredaktør Ole Toft. 

Fredag kom en analyse fra Finansministeriet, som analyserede antallet af administrativt ansatte akademikere i regionerne siden 2007. 

Den analyse konkluderede, at antallet af administrativt ansatte var steget i perioden fra strukturreformen i 2007, og at den kommer netop nu, kan der være god grund til. 

For Finansministeriets analyse spiller ind i de kommende økonomiforhandlinger på sundhedsområdet mellem regering og regioner, som forventes afsluttet senere på foråret:

"Nu kommer Finansministeriet med et modkrav. Analysen spiller op imod kravet om at afskaffe effektiviseringskravet på to procent årligt. Staten er kommet i offensiven," vurderer Ole Toft, redaktør for Altinget: Sundhed. 

Se Ole Toft, redaktør for Altinget: sundhed vurdere udspillet, og hvilken indflydelse det vil få på forhandlingerne i videoen ovenfor. 

Læs mere om: Finansministeriets analyse her på altinget.dk her.

Regionerne kom senere fredag med et modsvar til Finansministeriet, som viste Danmark rangeret i international sammenhæng på omkostninger til administration. Læs det her.

 

 

Forrige artikel Regionerne bruger flere penge på kolde hænder Regionerne bruger flere penge på kolde hænder Næste artikel Borgerlige politikere uenige om adgang til fedmeoperationer Borgerlige politikere uenige om adgang til fedmeoperationer