Stor variation i kommuners sundhedsudgifter

NYHED: Ny rapport, der kortlægger kommunernes medfinansiering på sundhedsområdet, afslører stor variation i udgifterne.

Kommunernes sundhedsudgifter varierer meget. Ny rapport sammenligner kommunernes udgifter til sundhed, og viser at deres medfinansiering på sundhedsområdet er meget forskellige.

KL, Danske Regioner, Finansministeriet, Sundhedsstyrelsen og Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse har lavet en rapport om et bedre grundlag for kommunernes forebyggelsesindsats.

Bedre sammenligningsgrundlag
Der er til rapporten udarbejdet et datasæt for de 98 kommuner, som muliggør sammenligninger af sundhedsudgifterne mellem de enkelte kommuner og mellem forskellige udgiftstyper, hvor kommunerne igennem deres forebyggende indsats har særlige muligheder for at påvirke den kommunale medfinansiering.

"Nu har vi har fået udpeget en række særlige områder, hvor kommunerne med fordel kan målrette deres forebyggende indsats til gavn for patienterne," siger sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (KF) i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Forskellene mellem kommunerne gør det klart, at der er et potentiale for at fokusere den forebyggende indsats og aflaste de specialiserede ressourcer på sygehusene. Det kan ske via god ældrepleje og forebyggelse samt gennem et bedre og mere målrettet samarbejde med sygehusene og regionerne. Jeg ser frem til, at rapporten vil anspore kommunerne til at sammenligne sig selv med andre kommuner og stille skarpt på, hvordan de kan blive endnu bedre til at levere en målrettet forebyggende indsats til gavn for såvel deres borgere som kommunekassen," slutter Jakob Axel Nielsen.

 

Login