Stephanie Lose bliver Venstres nye næstformand

NY FORMAND: Venstres nye næstformand bliver Stephanie Lose (V). Hun er den eneste kandidat, der har meldt sig og skal overtage posten fra Inger Støjberg (V). 

Venstre har fundet deres nye næstformand. Det bliver Stephanie Lose (V), der i dag er formand for Region Syddanmark og Danske Regioner. Det sker som følge af, at fristen udløb 17. januar, og hun er den eneste, der har meldt sig til posten.

Det skriver TV2.

Stephanie Lose stillede op 7. januar som både den første og sidste kandidat. Hermed overtager hun posten fra Inger Støjberg (V), der valgte at træde tilbage som næstformand 29. december. Dette skete blandt andre på opfordring fra partiets formand Jakob Elleman-Jensen.

Den kommende næstformand bliver officielt valgt til posten på et ekstraordinært landsmøde 24. januar. Stephanie Lose ønsker dog stadig at genopstille til regionsrådsvalget i november.

Allerede i 2019, da det såkaldte formandskab i Venstre bestående af daværende formand Lars Løkke Rasmussen og daværende næstformand Kristian Jensen stod for fald, blev Stephanie Lose nævnt som en mulig ny nummer to i Venstre, og hun spillede en central rolle i partiets endelige opgør med Løkke.

I den anledning tegnede Altinget et større portræt. Læs eller genlæs det her:

"Min natur er at skære ind til benet med det samme": Mød kvinden, Wammen og Løkke skal tackle

Ny formand, ny tilgang
Stephanie Lose vil gå til posten som næstformand med en ny tilgang. Hun vil give plads til, at formanden og folketingsgruppen kan styre den politiske linje i medierne, skriver hun på Facebook.

"Jeg stiller op, fordi jeg tror, jeg kan bidrage til at udvikle Venstres organisation og politik. Og jeg tror, det vil være rigtig godt for Venstre at have en næstformand, der har sin base uden for Christiansborg," udtaler Stephanie Lose til TV2.

Partiets formand, Jakob Elleman-Jensen (V), har lykønsket Lose med den nye post på Facebook. Her skriver han:

"Jeg er meget enig i de tanker, som Stephanie har delt om at redefinere næstformandsposten, så den i højere grad kommer til at minde om, hvad man ser i andre partier. Altså en organisatorisk post, hvor man er engageret på de indre linjer, og hvor man ikke er udpeget som uofficiel kronprins eller kronprinsesse."

Forrige artikel Det mener aktørerne om den nye epidemilov Det mener aktørerne om den nye epidemilov Næste artikel Støttepartier siger stop: Staten hyrer 225 nye coronavikarer uden ret til løn under sygdom Støttepartier siger stop: Staten hyrer 225 nye coronavikarer uden ret til løn under sygdom
Bliver kommunerne mast i de 17 sundhedsråd?

Bliver kommunerne mast i de 17 sundhedsråd?

En kommissionformand, en KL-direktør og en lægeformand vurderer regeringens forslag til en sundhedsreform. Bliver de kommunale medlemmer af de nye sundhedsråd mast af regionerne? Og er flytningen af to store kommunale sundhedsopgaver et af de dårligste tiltag i reformforslaget? Lyt til ret forskellige svar i denne udgave af Politisk Stuegang.