Speciallæger skeptiske over for erstatningskrav

ERSTATNINGER: Regeringens krav om, at privathospitaler selv skal betale patienterstatninger, skal også gælde praktiserende speciallæger, lyder det fra privathospitalerne og oppositionen. Speciallæger afviser.

Hold os uden for - stort set. Sådan lyder svaret fra de praktiserende speciallægers formand, Niels Siebuhr, til privathospitalernes krav om, at de praktiserende speciallæger også skal bidrage til en kommende forsikringsordning blandt privathospitaler og klinikker.

Men det giver ikke mening for langt de fleste af hans medlemmer, slår han fast.
"De praktiserende speciallæger er en del af det offentlige sundhedsvæsen, og derfor er det helt naturligt, at vi er dækket af den offentlige forsikring," siger Niels Siebuhr fra Foreningen af Praktiserende Speciallæger (FAPS).

Privathospitalerne ser det dog som konkurrenceforvridende, at nogle praktiserende speciallæger, ud over at behandle patienter betalt af den offentlige sygesikring, også behandler patienter, der selv betaler for behandlingen. Behandlinger, der for en stor dels vedkommende også kan ske på privathospitaler. Men i regeringens lovforslag om det kommende forsikringskrav gælder kravet om en privat forsikring ikke for de praktiserende speciallæger.

Login