Regeringsudvalg skal komme med forslag til at løse lægemangel

LÆGEMANGEL: Sundhedsminister Sophie Løhde (V) har nedsat et udvalg, der skal komme med forslag til at løse problemerne med mangel på læger i udkantsområderne. Tidligere top-embedsmand fra fagbevægelsen skal være formand for udvalget. 

Hvordan får man løst problemet med manglen på almen praktiserende, speciallæger og sygehuslæger i Udkandsdanmark? Det spørgsmål har Sundhedsminister, Sophie Løhde (V), nu sat en arbejdsgruppe til at komme med svar på.

Hun afviser dog, at der samlet set er for få læger i Danmark.

”Men det kniber desværre med at få lægerne til at slå sig ned i visse egne af landet, og det er selvfølgelig et problem for de borgere og patienter, som eksempelvis bor i nogle af de yderområder, hvor det i dag er svært at trække læger til,” skriver Sophie Løhde i en skriftlig kommentar til Altinget om udvalget, der skal bestå af embedsmænd fra Sundhedsministeriet og Finansministeriet samt Lægeforeningen og Danske Regioner.
Formand for udvalget bliver tidligere direktør i Akademikernes Centralorganisation, Martin Teilmann, der også har været direktør for foreningen af Speciallæger og Vicedirektør i det daværende Københavns Hospitalsvæsen. Sophie Løhde peger selv på, at udvalget kommer på en svær opgave.

Login