Psykologernes frontkvinde cementerer sin formandspost for fjerde gang

Eva Secher Mathiasen er blevet genvalgt og fortsætter dermed sin fjerde periode som formand for Dansk Psykolog Forening. 

Eva Secher Mathiasen står nu klar til at slå hul på et nyt årti som frontfigur og politisk forkæmper for 11.000 psykologer. Det sker efter, at hun søndag blev genvalgt som formand for Dansk Psykolog Forening. 

Eva Secher Mathiasen tiltræder dermed nu sin fjerde periode som formand, oplyser foreningen i en pressemeddelelse.

Hun blev valgt første gang valgt i 2012 og nærmer sig nu således et årti som formand for psykologer rundt i landet.

Nu ser hun frem til at omsætte sin faglige ballast og erfaringer til at sætte et aftryk på den politiske dagsorden, der blandt andet byder på en ny 10 årsplan for psykiatrien.

"Der er brug for en langsigtet plan, der løfter den tidlige indsats og behandlingen af psykiske lidelser ind i fremtiden. Her er psykologernes faglige kompetencer vigtige," udtaler Eva Secher Mathiasen i pressemeddelelsen.

I den kommende tid vil hun som psykologernes frontkvinde kæmpe for at sætte fokus på de politiske opgaver med generelt at sikre bedre forebyggelse og behandling af psykiske lidelser samt forsøge at knække den stigende kurve af børn og unge, der har psykiske udfordringer.

Til det arbejde kan Eva Secher Mathiasen trække på perspektiver og erfaringer fra en række udvalg, bestyrelser og råd. Det gælder blandt andet Etisk Råd, Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, den europæiske forening for psykologer EFPA samt den faglige paraplyorganisation Akademikerne.

 

Forrige artikel Helsingør-borgmester vil i regionsrådet Helsingør-borgmester vil i regionsrådet Næste artikel Civilingeniør bliver knogleprofessor ved Aarhus Universitet
Bliver kommunerne mast i de 17 sundhedsråd?

Bliver kommunerne mast i de 17 sundhedsråd?

En kommissionformand, en KL-direktør og en lægeformand vurderer regeringens forslag til en sundhedsreform. Bliver de kommunale medlemmer af de nye sundhedsråd mast af regionerne? Og er flytningen af to store kommunale sundhedsopgaver et af de dårligste tiltag i reformforslaget? Lyt til ret forskellige svar i denne udgave af Politisk Stuegang.