Milliarderne til de offentligt ansatte er langtfra en gavebod

Regeringen vil give pædagoger, sygeplejersker, SOSU’er og fængselsbetjente mere i løn ved blandt andet at lave besparelser på administration og ledelse i kommuner og regioner. Det sker i en tid, hvor regeringen flere gange er kommet med udmeldinger om, at det økonomiske råderum er større end forventet. I dag taler Ajour med Altingets arbejdsmarkedsredaktør, Rikke Brøndum, om baggrunden for lønløftet til de offentligt ansatte.

Gæst: Rikke Brøndum, redaktør på Altinget Arbejdsmarked

Vært: Mads Outzen, Video- og podcastredaktør

Forrige artikel Robusthedskommissionens anbefalinger kan ændre sundhedsvæsnet markant – bare ikke lige nu Robusthedskommissionens anbefalinger kan ændre sundhedsvæsnet markant – bare ikke lige nu Næste artikel Efter Robusthedskommission: Ny æra for færre patientrettigheder og mere brugerbetaling? Efter Robusthedskommission: Ny æra for færre patientrettigheder og mere brugerbetaling?
Bliver kommunerne mast i de 17 sundhedsråd?

Bliver kommunerne mast i de 17 sundhedsråd?

En kommissionformand, en KL-direktør og en lægeformand vurderer regeringens forslag til en sundhedsreform. Bliver de kommunale medlemmer af de nye sundhedsråd mast af regionerne? Og er flytningen af to store kommunale sundhedsopgaver et af de dårligste tiltag i reformforslaget? Lyt til ret forskellige svar i denne udgave af Politisk Stuegang.