Formand på plads i Miljø- og Fødevareklagenævnet

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) har udpeget formanden for det nye Miljø- og Fødevareklagenævn. Professor i miljøret, Birgitte Egelund Olsen, får posten. 

Det nye Miljø- og Fødevareklagenævn, der får til huse i Viborg, får professor i miljøret, Birgitte Egelund Olsen fra Aarhus Universitet, som formand. Det er erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), der har udpeget formanden.

Det oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse. 

49-årige Birgitte Egelund Olsen er i forvejen næstformand i Energiklagenævnet. I Miljø- og Fødevareklagenævnet får hun selskab af to medlemmer, fire lægemedlemmer samt seksten sagkyndige medlemmer. 

Det forventes, at Miljø- og Fødevareklagenævnet kommer til at behandle omtrent 2.000 sager årligt. Nævnet blev oprettet i efteråret 2016 som led i en aftale mellem Venstre, Socialdemokratiet, Konservative og Dansk Folkeparti. 

Forrige artikel Socialdemokratiet finder ny spidskandidat i Midtjylland Næste artikel DTU finder ny institutdirektør
Bliver kommunerne mast i de 17 sundhedsråd?

Bliver kommunerne mast i de 17 sundhedsråd?

En kommissionformand, en KL-direktør og en lægeformand vurderer regeringens forslag til en sundhedsreform. Bliver de kommunale medlemmer af de nye sundhedsråd mast af regionerne? Og er flytningen af to store kommunale sundhedsopgaver et af de dårligste tiltag i reformforslaget? Lyt til ret forskellige svar i denne udgave af Politisk Stuegang.