Martin Geertsen: Drop de selvopfundne dybe tallerkner i regionerne

Regeringen og regionerne bør ikke blot tænke i at lappe huller her og nu, men også i en strategisk langsigtet robustgørelse af sundhedsvæsnet, skriver tidligere sundhedsordfører Martin Geertsen (V).

Under den tidligere S-regering stod statskassen pivåben for udgifter til sundhedsvæsenet. Det skete som følge af de lange ventelister, der opstod som resultat af coronakrisen og sygeplejerske-konflikten.

Blot der stod noget med afvikling af ventelister, kunne regionerne sende regningen ind til Finansministeriet, som stod klar med en check. Uden yderligere modkrav. Men ventelisterne er der stadig, og sundhedsvæsnet er ikke blevet mere robust – snarere tværtimod.

Forrige artikel Selveje Danmark: Strukturkommissionen må ikke glemme psykiatrien Selveje Danmark: Strukturkommissionen må ikke glemme psykiatrien Næste artikel Tidligere ansatte i Medicinrådet: Rådet er ikke bedre end de rammer og mandater, det bliver givet Tidligere ansatte i Medicinrådet: Rådet er ikke bedre end de rammer og mandater, det bliver givet
Bliver kommunerne mast i de 17 sundhedsråd?

Bliver kommunerne mast i de 17 sundhedsråd?

En kommissionformand, en KL-direktør og en lægeformand vurderer regeringens forslag til en sundhedsreform. Bliver de kommunale medlemmer af de nye sundhedsråd mast af regionerne? Og er flytningen af to store kommunale sundhedsopgaver et af de dårligste tiltag i reformforslaget? Lyt til ret forskellige svar i denne udgave af Politisk Stuegang.