Løkke åben for behandlingsgaranti fra dag et

NYHED: Lars Løkke Rasmussen (V) er parat til at presse sygehusene yderligere ved at sætte behandlingsgarantien ned til nul dage. En umulig tanke, siger ekspert om visionen, der også møder politisk skepsis.

Mens kritikken fra store dele af det danske sundhedsvæsen tager til mod nedsættelsen af behandlingsgarantien til en måned, er sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen åben for en garanti, der begynder fra dag et.

I begyndelsen af september blev Lars Løkke Rasmussen på et samråd i Folketingets Sundhedsudvalg spurgt, om ikke behandlingsgarantien burde begynde fra dag ét i stedet for efter en måned.

Flot vision med nul-dages-garanti
"Burde det ikke gælde fra dag et. Jo, det synes jeg er en flot vision. Hvis man studerer den politik, jeg selv har et udspring af, vil man se, at vi sådan set ønsker et frit valg. Og det har vi så pragmatisk løbet i gang med en to-månedersregel, så systemet har haft noget at planlægge efter. Og nu har det fungeret i nogle år, så nu er der rum til, at vi sætter den ned til en måned. Jeg afsværger ikke retten til på et senere tidspunkt, at det valg kunne være friere," sagde Lars Løkke Rasmussen til samrådet den 5. september.

Login