Løhde: Patienter skal have adgang til bedste behandling

Sophie Løhde skal mødes med Regionsrådsformand Bent Hansen fredag 5. februar. 03. februar 2016.

MEDICIN: Danske Regioner arbejder på at kunne inddrage pris, når de skal prioritere, hvilken medicin de skal købe ind. Sundhedsministeren tilkendegav ved dagens spørgetime, at danske patienter skal have den bedste behandling.

Dansk Folkepartis Jeppe Jakobsen, der er medlem af Sundheds- og Ældreudvalget, spurgte ved dagens spørgetime til, om sundhedsminister Sophie Løhde vil støtte Danske Regioner, hvis de fremover vil inddrage pris som et kriterium for den medicin, de køber.

Det spørgsmål undlod Sophie Løhde at svare direkte på, men hun påpegede, at danskerne skal have adgang til den bedste medicin.

”Patienter skal have adgang til ny medicin, hvis den er bedre end den eksisterende behandling,” lød det fra Sophie Løhde.

Hun oplyste samtidig, at hun på fredag har et møde med Danske Regioners formand, Bent Hansen, om regionernes planer for prioritering af medicin.

Jeppe Jakobsen gav udtryk for, at Dansk Folkeparti frygter, at en prioriteringsmodel for medicin, hvor prisen bliver inddraget, vil skabe et A- og et B-hold inden for det danske sundhedsvæsen. Dette afviste sundhedsministeren ville ske.

”Regeringen går ikke ind for et A- og et B-hold i sundhedsvæsenet,” sagde hun.

Forrige artikel Minister afviser kræftadvarsel fra WHO-panel Minister afviser kræftadvarsel fra WHO-panel Næste artikel Pressemøde: Danske Regioner opretter medicinråd Pressemøde: Danske Regioner opretter medicinråd
Bliver kommunerne mast i de 17 sundhedsråd?

Bliver kommunerne mast i de 17 sundhedsråd?

En kommissionformand, en KL-direktør og en lægeformand vurderer regeringens forslag til en sundhedsreform. Bliver de kommunale medlemmer af de nye sundhedsråd mast af regionerne? Og er flytningen af to store kommunale sundhedsopgaver et af de dårligste tiltag i reformforslaget? Lyt til ret forskellige svar i denne udgave af Politisk Stuegang.