Lægeforeningen skyder på patienters prioriteringsforslag

ØKONOMI: Danske Patienters og Lægevidenskabelige Selskabers fælles udspil til en skærpet prioriteringsmodel i Danmark er sympatisk, men mangler at inddrage prisen på de dyre behandlinger, mener Lægeforeningens formand, Andreas Rudkjøbing.

Danske Patienter og Lægevidenskabelige Selskaber (LVS) går uden om problemets kerne i deres fælles forslag til en ny prioriteringsmodel. Det mener man i Lægeforeningen, der hæfter sig ved, at Danske Patienter og LVS i deres udspil afviser, at man som i England og i Norge også skal inddrage prisen udover de sædvanlige vurderinger af forholdet mellem bivirkninger og effekt i forhold til eksisterende medicin.

Formanden for Lægeforeningen, Andreas Rudkjøbing, understreger, at Lægeforeningen støtter tankerne om, at man langt mere systematisk får sikret, at medicin og behandlinger bliver brugt mere rationelt. Men den fremlagte model vil ikke dæmpe udgifterne i et tilstrækkeligt omfang, vurderer han.

”Man kommer ikke udenom at inddrage prisen, når man skal vurdere medicin eller nye behandlingsformer,” siger Andreas Rudkjøbing, der netop peger på erfaringerne fra Norge og England.

Login