Kamp mod tobakståger under maden

Folk har for få valgmuligheder for at undgå røg, når de går ud og spiser en god middag. Kampagne skal rette op på det.

Derfor vil de to parter nu gøre en fælles indsats og bruge et sekscifret beløb for at få flere restauranter og hoteller til at indrette sig, så folk har et reelt valg mellem, om de vil sidde i røg eller ej.

Det er tydeligt at mærke, at kunderne i stigende grad gerne vil have et valg, og en undersøgelse som PLS Rambøll lavede for blandt andre Sundhedsstyrelsen i december, viste da også, at 83 procent af de adspurgte gerne så, at man på restauranter og cafeer kan vælge at opholde sig i en afdeling, hvor man ikke bliver udsat for røg, forklarer miljøchef Torben Kaas fra Horesta.

Han mener, at det er for lidt, når kun 200 ud af omkring 3800 mulige restauranter og hoteller i dag giver deres kunder frit valg og har tilmeldt sig den allerede eksisterende "frit valg-ordning". Den kører Sundhedsstyrelsen og Horesta i fællesskab, og ét af tilbuddene er hjemmesiden www.fritvalg.info, hvor folk kan se, hvor de kan gå ud at spise uden at få røg i hovedet eller gerne må tænde fyrtøjet.

Login