Hvornår er man død? Nyt forslag om organdonation gemmer på etiske dilemmaer

Sundhedsstyrelsen vil indføre et nyt dødskriterium, der går udover hjernedød, for at give patienter på lange ventelister et nyt organ. Og på lørdag sætter Center for Organdonation fokus med deres årlige organdonationsdag. Derfor taler Ajour med Paula Larrain om organdonation, og om hvorfor etiske dilemmaer generelt bør fylde mere i valgkampen.

Gæst: Paula Larrain, redaktør på Etik og Tro

Vært: Caroline Tranberg, podcastredaktør

Producer: Magnus Ebsen Bøgelund, podcastassistent og Signe Løntoft, journalist og redaktør

{{toplink}}

Forrige artikel Hver tredje dansker rammes af psykisk sygdom. Vil ny politisk aftale lukke debatten om psykiatrien? Hver tredje dansker rammes af psykisk sygdom. Vil ny politisk aftale lukke debatten om psykiatrien? Næste artikel Her er dronningerne af Facebook og kongen af TikTok i dansk politik Her er dronningerne af Facebook og kongen af TikTok i dansk politik
Bliver kommunerne mast i de 17 sundhedsråd?

Bliver kommunerne mast i de 17 sundhedsråd?

En kommissionformand, en KL-direktør og en lægeformand vurderer regeringens forslag til en sundhedsreform. Bliver de kommunale medlemmer af de nye sundhedsråd mast af regionerne? Og er flytningen af to store kommunale sundhedsopgaver et af de dårligste tiltag i reformforslaget? Lyt til ret forskellige svar i denne udgave af Politisk Stuegang.