Hjerteforening: Overvågning af patienter sejler

MØRKETAL: Nye tal for overvågningen af hjertebehandlingen viser, at man i regionerne og Sundhedsstyrelsen ikke har registreret hjertepatienternes behandling korrekt. Vi ved ikke, om patienterne får den rette behandling, advarer Hjerteforeningens formand.

Registreringssystemet, der en gang for alle skulle sikre overblik over kvaliteten og tidsfristerne i hjertepatienternes behandlingsforløb, virker ikke.

Det konstaterer Hjerteforeningens formand, Henrik Steen Hansen, med stor irritation. Det er et år efter, at regionerne og Sundhedsstyrelsen begyndte en mere præcis registrering af forløbstiderne af de såkaldte hjertepakker.

”Det er fuldstændigt uacceptabelt, at regeringen og regionerne ikke har fundet en tilfredsstillende løsning på den mangelfulde overvågning af forløbstiderne i hjertepakkeforløbene. Reelt set ved vi ikke, om hjertepatienterne får den behandling, de skal have, eller om de får den til tiden – eller om de bliver henvist korrekt af lægen. Det er meget utilfredsstillende,” siger Henrik Steen Hansen.

Login