Region Sjælland: En centralisering af sundhedsvæsenet med færre regioner er det sidste, vi har brug for 

Selvom der naturligvis altid er et forbedringspotentiale, så har vi et godt sundhedsvæsen i Danmark. Og her er Region Sjælland nærmere en frontløber end en undtagelse. Det hjælper dog ikke af ændre antallet af enheder eller centralisere regionerne, skriver formandsskabet for Region Sjælland. 

Der er rigtig interessante ting i de seks anbefalinger fra Sundhedsstrukturkommissionen, som blandt andet vil reformere almen praksis og fordele praktiserende læger og speciallæger bedre i Danmark. Det er den helt rigtige vej at gå.

Der tales i fremtidens struktur også om både fem regioner, færre og flere. Med nye navne og en anden opgaveportefølje. Vi er her som region udelukkende for vores borgere, og vi har i Region Sjælland hele tiden sagt, at der skal de nødvendige ændringer til.

Vi kan bare ikke se, hvordan det skal hjælpe borgerne på Lolland-Falster, i Nordvestsjælland eller andre steder i Region Sjælland at ændre på antallet af enheder. Og en yderligere centralisering med færre regioner er det sidste, som vores ydre områder af Danmark har brug for.

Login