Eksperter: Økonomiske gulerødder skal bruges med omtanke  

UDSPIL: Lægeforeningen og eksperter roser regeringens forslag om at sætte 350 millioner af til belønning af resultater i sundhedsvæsnet. Danske Regioner ærgrer sig over, pengene skal søges fra statslige puljer.

Med 350 millioner kroner over fire år vil regeringen være med til at kick-starte brugen af belønning af gode behandlingsresultater og færre fejl i sundhedsvæsnet. Det fremgår af det sundhedsudspil, som regeringen fremlagde 21. august.

”Effektiv sygehusdrift handler jo ikke bare om, hvor mange patienter man får ud og ind af hospitalsdørene, men også om, hvor god man er til at behandle patienterne. Og derfor lægger vi i regeringen op til at etablere en pulje, der skal belønne de sygehuse, som gør det godt,” siger sundhedsminister Nick Hækkerup (S) blandt andet om udspillet, hvor det understreges, at detaljerne skal aftales med regionerne.

”Puljen skal være med til at skabe motivation for forbedringer, så det gode arbejde med kvalitet, omkostningseffektivitet og forebyggelse af fejl på sygehusene bliver belønnet,” hedder det i udspillet's bilag om forslaget. Her nævnes det også, at sundhedsudspillets målsætninger om, at flere skal overleve kræft, og at færre KOL– og diabetespatienter skal indlægges, kan blive koblet til puljerne. Samtidig nævnes det også, at færre re-operationer og skader kan være mulige temaer for puljerne. Bedre kvalitet og færre fejl er en af hovedpunkterne i det samlede udspil. Blandt andet foreslås det også, at den Danske Kvalitetsmodel laves helt om, der oprettes nationale kvalitetsteams, ligesom at sundhedsdata skal udvikles, så det i højere grad kan forbedre behandlingskvaliteten. 

Login