DF utilfredse med Haarders svar om glemmebøder

BØDER: Dansk Folkeparti er ikke tilhængere af forslaget om at indføre gebyrer til patienter, der udebliver fra sygehusaftaler. Liselott Blixt (DF) spurgte derfor tidligere på måneden sundhedsminister Bertel Haarder (V) om hans holdning til forslaget. Ministerens svar falder ikke i partiets smag.

Partiets sundhedsordfører Liselott Blixt bad derfor tidligere på måneden sundhedsminister Bertel Haarder (V) om at give sin holdning til forslaget til kende. Bertel Haarder skriver nu blandt andet i sit svar, at "der er enighed om at bruge de eksisterende muligheder for at nedbringe antallet af udeblivelser og udbrede de gode erfaringer på tværs af regionerne".

Dansk Folkeparti opfatter svaret som et udtryk for, at ministeren spiller bolden over til regionerne, og det skuffer Liselott Blixt.

"Han lægger den ud til regionerne, og det føler jeg mig ikke tryg ved. Jeg tror nok, at enkelte af dem kan finde ud af det, men jeg er ked af det, fordi det kan blive en brugerbetaling, som regionerne selv kan styre," siger Liselott Blixt til Altinget.dk.

Login