Danske Regioner får ny næstformand

NAVNENYT: Torsdag vælger Danske Regioner ny næstformand, der skal afløse Jens Stenbæk (V). Valget falder på Stephanie Lose (V).

Det bliver Stephanie Lose, formand for Region Syddanmark, der overtager posten som næstformand i Danske Regioner.

Det bliver vedtaget på et bestyrelsesmøde i Danske Regioner torsdag.

Dermed overtager Lose posten fra sin partifælde Jens Stenbæk, der er formand for Region Sjælland. Han meldte i december ud, at han ikke genopstiller ved regionsrådsvalget til november.

Stephanie Lose har været formand for Region Syddanmark siden 2015, hvor Carl Holst forlod jobbet til fordel for Folketinget og en ministerpost.

Kamp om formandspost
Tidligere på året meldte Stephanie Lose sig i kampen om at blive formand for Danske Regioner, når Bent Hansen går af til efteråret. Her får hun konkurrence fra Sophie Hæstorp Andersen (S), der er formand for Region Hovedstaden og fra Ulla Astmann (S), der er formand for Region Nordjylland.

Stephanie Lose er indstillet af Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti. Traditionen tro er det den største blok, der udpeger formanden, mens næstformanden bestemmes af den mindste, i dette tilfælde blå blok.

I samme ombæring overtager Jens Stenbæk formandsposten for Danske Regioners udvalg for Sundhedsinnovation og Erhvervssamarbejde efter Stephanie Lose. Rokaden tager effekt, så snart bestyrelsen har vedtaget den.

Venstres finansordfører, Jacob Jensen, er partiets spidskandidat i Region Sjælland, når der er valg til november.

Forrige artikel Sundhedsstyrelse-direktør: HPV-vaccinen er hjerteblod for mig Sundhedsstyrelse-direktør: HPV-vaccinen er hjerteblod for mig Næste artikel København skruer op for charmen i EU’s store agenturdyst København skruer op for charmen i EU’s store agenturdyst
Bliver kommunerne mast i de 17 sundhedsråd?

Bliver kommunerne mast i de 17 sundhedsråd?

En kommissionformand, en KL-direktør og en lægeformand vurderer regeringens forslag til en sundhedsreform. Bliver de kommunale medlemmer af de nye sundhedsråd mast af regionerne? Og er flytningen af to store kommunale sundhedsopgaver et af de dårligste tiltag i reformforslaget? Lyt til ret forskellige svar i denne udgave af Politisk Stuegang.