Timingen af regeringens nye velfærdslov peger frem mod kommunalvalget

Siden folketingsvalget i 2019 har regeringen haft planer om en ny velfærdslov, og nu er deres udspil her. Hør mere om indholdet, partiernes reaktioner og om lovens betydning for det kommende kommunalvalg i dagens Ajour.

I 2030 vil der være mere end 150.000 flere ældre over 80 år end i dag. Samtidig stiger antallet af børn i alderen 0-5 år intenst.

Det kalder på en nytænkning af den måde, vores velfærd er indrettet, og derfor har regeringen siden folketingsvalget i 2019 – for næsten 2,5 år siden – varslet en velfærdslov. I torsdags kom deres bud på, hvordan sådan en lov kan se ud.

I dagens Ajour ser Kim Rosenkilde, som er redaktør på Altinget Kommunal, på hvad der er nyt i indholdet af velfærdsloven.

Han kommer også forbi de andre partiers reaktioner, anklager om symbolpolitik, og så vurderer han, at den nye velfærdslov meget vel kan få en betydning i det forestående kommunalvalg.

I podcasten bliver der afspillet lyd fra TV2.

Forrige artikel Tidligere regionsdirektør: Modstandere af nærhospitaler bor selv tæt på et hospital Tidligere regionsdirektør: Modstandere af nærhospitaler bor selv tæt på et hospital Næste artikel Nu starter mink-kommissionen: Hvem vidste hvad, da minkene blev slået ihjel i coronaens navn? Nu starter mink-kommissionen: Hvem vidste hvad, da minkene blev slået ihjel i coronaens navn?
Bliver kommunerne mast i de 17 sundhedsråd?

Bliver kommunerne mast i de 17 sundhedsråd?

En kommissionformand, en KL-direktør og en lægeformand vurderer regeringens forslag til en sundhedsreform. Bliver de kommunale medlemmer af de nye sundhedsråd mast af regionerne? Og er flytningen af to store kommunale sundhedsopgaver et af de dårligste tiltag i reformforslaget? Lyt til ret forskellige svar i denne udgave af Politisk Stuegang.