Kræftkirurger: Private kræftoperationer bør forhindres

NOTE: Kræftpatienter opereres på privathospitaler, uden at det lever op til Sundhedsstyrelsens krav. Det får tre fremtrædende kirurger til at anklage regeringen for dobbeltspil og Sundhedsstyrelsen for passivitet.

Undrer sig over politikerne
Kirurgerne undrer sig især over, at regeringen og Folketinget vil acceptere privathospitalernes praksis på kræftområdet. Så sent som sidste sommer fastslog den konservative formand, vicestatsminister Bendt Bendtsen, at kræftbehandlingen bør samles på langt færre hospitaler end i dag.

"Politikerne taler med to tunger i den her sag. De siger, at det vigtigste er at samle behandlingen af kræft på færre hospitaler for at få bedre behandlingsresultater, og så gør de det stik modsatte, når de tillader privathospitalerne at behandle kræftpatienter. Det er at stikke folk blår i øjnene," siger Svend Schulze.

Kirurgerne har flere gange forsøgt at rejse sagen i Kræftstyregruppen under Sundhedsstyrelsen, men forgæves, oplyser ledende overlæge Henrik Harling, Bispebjerg Hospital, der er medlem af gruppen.

Privathospitalerne har dog ikke tænkt sig at opgive kræftbehandlingen. Tværtimod vil man gerne stærkere ind på området og betragtes som ligestillet med de offentlige sygehuse, siger formanden for Sammenslutningen af Privathospitaler og Privatklinikker i Danmark (SPPD), speciallæge Nis Alstrup.

Login