Privat kræftklinik på vej i Danmark

NYHED: Den første private kræftklinik vil dukke op i Danmark inden for tre år, forudser formanden for privathospitalerne. Flere er i gang med overvejelserne om at udvide.

Det vurderer Nis Alstrup, der både er formand for Sammenslutning af Privathospitaler & Privatklinikker i Danmark og formand for hospitalskæden Danske Privathospitaler.

"Jeg er sikker på, at det bliver overvejet flere steder i branchen. Inden for tre år vil jeg tro, at der findes en klinik, der både kan strålebehandle og behandle med kemoterapi. Men der er selvfølgelig både økonomiske og politiske hensyn at tage, før man tager skridtet," siger Nis Alstrup, der selv er inde i overvejelserne som chef for sin egen kæde af privathospitaler.

I Sverige er den første private kræftklinik netop åbnet og tilbyder blandt andet avanceret strålebehandling. Klinikken har ingen aftaler med det offentlige sundhedsvæsen i Sverige, men samarbejder i stedet med private sygeforsikringsudbydere, mens også private personer kan købe sig til behandling for mellem 40.000 og 120.000 kroner.

Login