Gigtbehandlingen skal på sporet med nyt samarbejde

NYHED: Sammenhængen halter i behandlingen af gigtpatienter, og det skal der rettes op på med nyt samarbejde mellem patientforening og region.

Ofte falder gigtpatienter ned i et hul. Ikke på grund af deres sygdom, men på grund af de huller, der opstår mellem praktiserende læger, sygehuset og kommunen.

I alt 700.000 danskere lider i dag af en gigtsygdom, og alt for ofte mangler der en sammenhæng i patientforløbet. Det mener Gigtforeningen, der nu vil rette op på problemet med et nyt og stort samarbejde med Region Syddanmark, forklarer vicedirektør i Gigtforeningen Henrik Kjær Hansen.

Gode resultater for alle
"Vi hører tit fra vores medlemmer, at der mangler sammenhæng i deres sygdomsforløb. Derfor vil vi gerne sammen med en region og eventuelt nogle kommuner beskrive en model for patientens rejse gennem systemet med udgangspunkt i den nyeste viden. På den måde kan vi opnå gode resultater både for gigtpatienter, men også for regioner og kommuner, der blandt andet kan undgå unødige indlæggelser på sygehuset og ledighed på arbejdsmarkedet," siger Henrik Kjær Hansen.

Login