Større bøder for at sælge alkohol til børn og unge

Det siger Venstres socialpolitiske ordfører, Eva Kjer Hansen bl.a. under en forespørgsel i Folketinget i dag om, hvad regeringen kan oplyse om den danske alkoholkultur ? især børn og unges alkoholforbrug ? med udgangspunkt i markedsføring, køb og salg, udskænkning, forældres og skolers ansvar med mere.

-Der er ikke behov for ny lovgivning på området, men til gengæld skal de gældende regler overholdes. Og det kniber det lidt med i dag. Det er derfor positivt, at justitsministeren har bedt politiet opprioritere, at forbuddet mod salg af alkohol til børn under 15 overholdes. Jeg går ud fra, at de bødestørrelser, der følger heraf, også bliver af en størrelsesorden, der har effekt.

-Det samme gælder i forhold til udskænkning på barer, værtshuse og diskoteker men også ved byfester, koncerter og sportsarrangementer. Bødeniveauet skal ganske enkelt hæves. Jeg har en forventning om, at de nye regler i restaurationsloven vil få de lokale bevillingsnævn til at føre en langt skrappere kurs overfor de steder, der gentagne gange har overtrådt loven.

Login