Seruminstituttets direktør sendes hjem efter mistanke om uregelmæssigheder

MISTANKE: Statens Seruminstituts direktør er blevet fritaget for tjeneste efter mistanke om "fejl og uregelmæssigheder" på instituttet. Kammeradvokaten går ind i sagen. 

Direktør for Statens Seruminstitut Mads Melbye er blevet midlertidigt fritaget for tjeneste.

Det er sket, efter at sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har bedt Kammeradvokaten undersøge en mistanke om "uregelmæssigheder" på instituttet. 

Det skriver Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

I kommissoriet for Kammeradvokatens arbejde står der, at sagen blandt andet handler om sammenblanding af egne og instituttets økonomiske- og forskningsinteresser. 

"To konkrete sagsforløb har rejst spørgsmål om ledende medarbejderes sammenblanding af Statens Serum Instituts interesser og private økonomiske og forskningsmæssige interesser," lyder det. 

Der er desuden mistanke om, at der i forbindelse med et stort forskningsprojekt er blevet sendt "en betydelig mængde følsomme personoplysninger" om "danske registrerede" personer fra Serum Instituttet til USA. 

Minister håber på klarhed
Sundhedsminister Magnus Heunicke håber, at Kammeradvokatens undersøgelsen betyder, at man kommer til bunds i sagen. 

”Der skal være fuldkommen klarhed over, at alle regler overholdes, og interne procedurer følges, når det drejer sig om offentlige myndigheder," siger Magnus Heunicke i pressemeddelelsen. 

"Derfor har jeg taget dette nødvendige skridt, og jeg ser frem til resultatet af Kammeradvokatens arbejde," siger han. 

Administrerende direktør Mads Melbye er fritaget for tjeneste, mens undersøgelsen er i gang. I mellemtiden overtager vicedirektør Ole Jensen hans opgaver. 

Ifølge DR Nyheder er Folketingets sundhedsordførere onsdag blevet oplyst om sagen. 

Forrige artikel Bredt flertal lander tobaksaftale med neutrale pakker og røgfri skoletid Bredt flertal lander tobaksaftale med neutrale pakker og røgfri skoletid Næste artikel Kommuner hyrer resultatlønnede konsulenter til at spare på handicappede og psykisk syge Kommuner hyrer resultatlønnede konsulenter til at spare på handicappede og psykisk syge
Bliver kommunerne mast i de 17 sundhedsråd?

Bliver kommunerne mast i de 17 sundhedsråd?

En kommissionformand, en KL-direktør og en lægeformand vurderer regeringens forslag til en sundhedsreform. Bliver de kommunale medlemmer af de nye sundhedsråd mast af regionerne? Og er flytningen af to store kommunale sundhedsopgaver et af de dårligste tiltag i reformforslaget? Lyt til ret forskellige svar i denne udgave af Politisk Stuegang.